L’Associació de Mitjans d’Informació ha palesat la seva preocupació pel llançament del programa Google News Showcase, el qual considera que intenta “evitar l’aplicació del dret de l’editor a Espanya i Europa”.

Segons l’AMI, si bé la nova plataforma és un pas endavant de Google “a l’hora de reconèixer el valor econòmic i l’autoria dels continguts editorials”, alerta que existeix “el risc que només alguns editors puguin beneficiar-se’n, en detriment de la resta”.

Amb tot, la patronal confia en què Google no utilitzi aquest nou servei per “pressionar els editors de premsa perquè renunciïn als seus drets, més encara en el moment actual de crisi per la Covid-19”. En aquest sentit, recorda que en tractar-se d’acords individuals amb alguns mitjans, “no es compleix amb l’esperit d’una norma [la de la propietat intel·lectual] que busca protegir a tots [els editors], independentment de la seva mida”.

En un comunicat, l’AMI subratlla que manté la seva “defensa de la gestió col·lectiva obligatòria, que garanteix la igualtat de tots els editors en la defensa de la valor dels seus continguts enfront de les grans plataformes”.