L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació s’ha adreçat al Govern de l’Estat per sol·licitar que s’ampliïn els sectors susceptibles de rebre ajuts directes per la crisi sanitària i s’inclogui l’edició de revistes i de premsa de proximitat.

L’AMIC ha enviat una carta amb la petició a la ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz Pérez, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, així com a les patronals PIMEC, CECOT, CEOE i Foment.

El Reial decret llei de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19 aprovat al març inclou un centenar de sectors i activitats, entre els quals hi ha l’edició de periòdics (codi CNAE 5813). “Inexplicablement n’han quedat exclosos els epígrafs que corresponen a l’edició de revistes i de la premsa de proximitat”, lamenta l’AMIC, que aplega 460 capçaleres.

En la missiva enviada a ministeris i patronals, l’entitat remarca que “la premsa, i especialment les publicacions de proximitat, com a mitjans amb una funció de servei públic essencial a les nostres comunitats, han doblat esforços amb condicions de feina difícils, amb problemes de producció i distribució, però oferint informació ciutadana i de serveis contrastada i veraç”. I per això, demana que s’incloguin en els sectors susceptibles de rebre els ajuts directes.