L’edició digital de La Vanguardia ha aconseguit ser per primera vegada el web de notícies amb més lectors de l’Estat, segons dades de comScore.

En concret, al maig LaVanguardia.com va registrar 23,41 milions d’usuaris únics (un 8,6% més que a l’abril), superant així ElPaís.com, amb 23,23 milions (+6,8%). Per darrere es troben ElMundo.es, amb 21,7 milions de navegants únics (+13,2%); ABC.es, amb 19,35 (+4,6%), i 20minutos.es, amb 16,78 milions (+5,7%).

Fins ara, el lideratge d’aquest rànquing estatal sempre se l’havien repartit entre els digitals d’El País i El Mundo. A l’abril, La Vanguardia va assolir per primer cop el segon lloc (trepitjant els talons al primer), fet que ja se li havia concedit al març, malgrat comScore va rectificar després de reconèixer un error en les xifres.

Informació temàtica i global

La Vanguardia destaca que les dades de maig “consoliden i confirmen el creixement orgànic i estructural” que ha realitzat el seu web en els últims anys. També ressalta que l’obtenció del lideratge arriba tres mesos després de la unificació de les redaccions de l’edició impresa i la digital, que qualifica de “tot un èxit”.

El diari de Godó explica que les claus del creixement de la seva edició digital estan “molt allunyades de cobertures conjunturals o de fets que han tingut rellevància puntual”. En aquest sentit, assenyala que les dades d’audiència han anat incrementant-se mes a mes en tota la seva oferta informativa.

A més, destaca que l’aposta per la creació de canals d’informació temàtica i especialitzada “ha estat molt ben acollida pels lectors”, com és el cas dels verticals de gastronomia, tecnologia, medi ambient, ciència o estils de vida.

La Vanguardia també subratlla que internet “ha potenciat” la seva vocació de ser un diari “global”. Així, el 70% del tràfic al seu web prové de fora de Catalunya.