Les Corts Valencianes va aprovar dimarts una Proposició no de llei per a l’impuls de la reciprocitat entre À Punt, TV3 i IB3. La Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual va aprovar la demanda amb els vots favorables de Compromís (que va presentar la iniciativa) PSPV i Podem, i els contraris de PP, Ciutadans i Vox.

La PNL consta de quatre punts. Per una banda, s’insta el Consell a reivindicar de nou davant el Govern espanyol un segon múltiplex que “permetria una reciprocitat total amb la resta de cadenes autonòmiques de l’Estat”.

També es demana que la Conselleria competent a estudiar la viabilitat, i aplicar-la si s’escau, d’aprofitar la banda ampla de l’actual MUX d’alta definició per “fer efectiva” la recepció de TV3 i IB3. En paral·lel, es reclama una revisió de les llicències de TDT per tal de comprovar l’estat de compliment de les concessions.

Finalment, la proposta insta el Consell a facilitar les mesures necessàries per permetre que À Punt pugui adherir-se a la plataforma digital Bon Dia TV, impulsada el novembre de 2018 per IB3 i TV3, a la qual la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ja ha donat el vistiplau a la seva incorporació.

Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana han reclamat al president del Consell, Ximo Puig, que “execute” l’acord de les Corts i apliqui la reciprocitat dels mitjans “de forma efectiva”. Ambdues entitats recorden que, a més de la PNL avalada per les Corts, recentment el Congrés dels Diputats va aprovar part d’una Proposició en què s’insta el Govern espanyol a permetre la reciprocitat.