El Departament de Cultura ha nomenat Marc López i Ribes com a director del programa Catalunya Media City, que s’emmarca en el Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc que s’ubicarà a les Tres Xemeneies. López assumeix la responsabilitat de proposar, acordar i supervisar els continguts funcionals del futur equipament.

El seu nomenament s’emmarca en el Programa temporal aprovat pel Govern el passat setembre amb l’objectiu de dotar la Conselleria dels recursos humans necessaris per a la implantació del projecte Catalunya Media City. Aquest programa també ha de donar cobertura a tots els subprojectes englobats en el futur equipament.

“El programa del Catalunya Media City és el tret de sortida per tal de començar a configurar quin és el contingut que ha de tenir aquest equipament”, explica la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que aquest dilluns ha mantingut la primera reunió amb Marc López. “El primer que ha de fer el nou director és escoltar els sectors i totes les institucions”, ha afegit Garriga.

Les funcions

Com a director de Catalunya Media City, Marc López s’encarregarà de dirigir, coordinar i impulsar, sota les instruccions del Departament de Cultura, la conceptualització, concreció, desenvolupament, execució i avaluació del projecte per a la seva posada en marxa.

El director també haurà de dissenyar un sistema de seguiment que permeti conèixer en tot moment el grau de desenvolupament del projecte global i cadascun dels subprojectes, així com liderar la gestió i coordinació de les diferents unitats i organismes de la Conselleria implicats i amb els actors del sector privat.

López també s’encarregarà d’estudiar i proposar els models de governança; promoure l’obtenció de recursos econòmics per al projecte; definir i proposar l’ocupació dels diferents espais del CMC; establir i dirigir la seva estratègia informativa, i liderar l’equip tècnic.

Trajectòria

Marc López i Ribes és llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Economia per la Universitat Pompeu Fabra i fins ara ha estat director de serveis de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Abans, havia estat analista d’operacions financeres a la firma Gate Media Funding & Financial Services, i representant a l’Estat espanyol i Amèrica Llatina de Natixis Coficiné, banc francès especialitzat en el sector del cinema i l’entreteniment. Prèviament va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat a l’Institut Català de les Empreses Culturals: director i cap de gestió de l’àrea audiovisual; director del Centre de Desenvolupament Audiovisual, i tècnic responsable de foment de l’àrea de l’audiovisual de l’ICEC.

Pere Aragonès: “El Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc és un projecte clau”