Durant el darrer Tour de França, aquest juliol, va veure la llum el primer número de Volata, una revista trimestral sobre la cultura del ciclisme. La publicació, amb seu a Barcelona, vol aprofundir en el coneixement d’aquest esport, la seva història, disciplines i protagonistes amb un periodisme reposat, allunyat dels grans titulars i la immediatesa.

“Apostem per equiparar el ciclisme a un viatge intens a través de gèneres periodístics de llarg recorregut”, assenyalen els seus impulsors. “A Volata entenem el ciclisme tant com esport de competició com a activitat vehiculadora de coneixement, sociabilització i posicionament personal en el món”, afegeixen.

“Ens agraden els reportatges i les entrevistes en profunditat, i ens agrada gaudir-los amb un disseny atractiu que doni gran protagonisme a la fotografia i que a la vegada convidi a la lectura. Els nostres referents són Rouleur i Conquista (Regne Unit), Soigneur (Bèlgica), Pédale (Francça) i la revista de futbol Panenka (Espanya)”, expliquen en l’editorial la directora, Olga Àbalos, i el redactor en cap, Isaac Vilalta.

Edició en paper, digital i portal web

La capçalera s’edita en paper en una edició limitada de 2.000 exemplars en castellà que es poden trobar en punts de venda de Barcelona, Girona, El Prat de Llobregat, L’Ametlla del Vallès, Berga, Puigcerdà, València i Madrid. Més endavant s’espera ampliar la cobertura a Palma, Bilbao, Sant Sebastià, Gijón i altres ciutats de l’Estat. A més, Volata disposa d’una edició digital descarregable des del seu web i una aplicació per a mòbils i tauletes.

A banda, al portal de Volata es complementarà la informació de la revista, incorporant continguts audiovisuals. El web, a banda d’en castellà, més endavant també estarà disponible en català i anglès, i incorporarà un espai prèmium per a subscriptors i membres del Club Ciclista Volata.