El passat 29 de maig, el Departament de Cultura i Canal+ van signar un acord pel qual, el 2014, la plataforma televisiva ha subtitulat en català més de 100 pel·lícules i 16 sèries de ficció. En els sis mesos de vigència, el 21% d’abonats a Catalunya (68.100 llars) utilitza el servei i consumeix regularment continguts subtitulats en català.

Així es desprèn d’un enquesta que Canal+ ha fet entre els seus abonats, la qual indica que, del 43% de llars catalanes que ignoraven l’existència del servei, el 32% assegura que el començarà a utilitzar. Això significa que de les 68.100 llars que miren continguts amb subtítols en català es podria passar a unes 104.800, segons destaca el Departament de Cultura.

Si als de Catalunya s’hi sumen els abonats de les Illes Balears i el País Valencià, el percentatge de llars que fan servir regularment la subtitulació en català baixa al 15%. Segons l’enquesta, en el conjunt dels tres territoris, el 58% d’abonats diu conèixer el servei.

Valoració positiva

L’estudi també indica que la valoració global de la iniciativa de la Conselleria i Canal+ és positiva per a un 80% dels participants. A banda, un 19% considera que l’oferta és insuficient, i un 24% demana també tenir accés a altres tipus de continguts, com sèries i pel·lícules espanyoles, documentals i altres programes de Canal+.

Els continguts subtitulats en català estan disponibles per a tots els clients de Canal+ i de la plataforma digital Yomvi.

L’acord s’emmarca dins del programa de suport a la subtitulació de la Conselleria, el qual té com a objectiu incrementar l’oferta i el consum de cinema subtitulat en català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram