La Unió de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant han decidit no presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, per la sentència de l’Audiència Nacional que desestima la seva demanda contra el barem de mèrits utilitzat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació en les borses de treball per a la contractació laboral temporal per a la posada en marxa d’À Punt Mèdia.

Ambdues entitats continuen considerant que el barem era “injust i discriminatori” per als professionals que no havien estat treballadors de RTVV. En aquest sentit, destaquen que la sentència reconeix que “hi ha diferències que poden semblar desproporcionades entre els extreballadors i els no extreballadors de l’antiga RTVV” en benefici dels primers.

Amb tot, l’AN n’avala la seva legalitat, nega que els requisits tinguessin un caràcter discriminatori i conclou que no es pot considerar que els barems violin cap dret fonamental.

A l’hora de decidir no recórrer la sentència, a banda de les qüestions jurídiques, UPV i APA han valorat l’alt cost econòmic que podria suposar continuar amb el procés judicial.

En tot cas, continuen pensant que l’elaboració de les primeres borses de treball “ha sigut una oportunitat perduda” per a À Punt, per la qual cosa seguiran defensant un barem de mèrits “més proporcional i just” en els futurs processos de selecció que es convoquin.