El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aprovat per unanimitat el nomenament de Núria Llorach i Boladera com a nova secretària general de l’ens regulador, del qual n’havia estat consellera. La fins fa poc vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals substitueix en el càrrec Maria Teresa Martí, que ha cessat per jubilació.

L’Estatut del CAC estableix que correspon al president de l’ens regulador proposar el nomenament i la destitució de la persona que ocupi la secretaria general, que ha d’aprovar el ple per majoria absoluta dels seus membres.

Trajectòria

Núria Llorach ha estat directora executiva de l’Institut Català de les Dones (1990-2000) i membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (2000-2008). En paral·lel també va ser membre del consell assessor de TVE a Catalunya (1995-1996) i vicepresidenta de la Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu especial de les Nacions Unides (1989-2000).

Llorach es va incorporar com a consellera de la CCMA el gener de 2008, i vuit anys després va ser nomenada vicepresidenta. Va exercir com a presidenta en funcions d’abril de 2016 a gener de 2018 (quan el president Brauli Duart va renunciar temporalment per motius de salut), i de juny de 2018 (quan Duart va deixar l’ens) fins al març de 2022, quan es va renovar el consell de govern de la Corporació.