Canvi d’estratègia en el comitè electoral del PSOE. El president espanyol, Pedro Sánchez, finalment anirà al debat a quatre plantejat per TVE i no al d’Atresmedia, després que la Junta Electoral Central vetés la participació de Vox en el segon.

L’argument pel canvi de criteri és que TVE va ser primera al proposar un debat amb els quatre principals grups amb representació parlamentària. Anteriorment, els socialistes havien acceptat el d’Atresmedia com a estratègia per retratar “l’aliança de les tres dretes” com un únic bloc. Sense Vox, han rectificat.

“El PSOE i Pedro Sánchez volen debatre i que la ciutadania tingui l’oportunitat de conèixer els posicionaments polítics dels principals partits que concorren a les eleccions. Vam acceptar el debat a cinc i ara acceptem amb naturalitat el debat a quatre”, argumenta el comitè electoral.

A més, defensa que vol que el debat tingui “la major difusió i audiència possible”, i recorda que TVE ofereix el senyal gratuït a tots els mitjans de comunicació que vulguin emetre’l.

De moment, Atresmedia manté el seu debat electoral, i els líders de PP, Podem i Cs ja han confirmat que assistiran als dos.