El Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid ha deixat sense efecte la imputació d’una dotzena de periodistes de vuit mitjans per publicar el contingut del sumari de la causa contra els CDR detinguts el 23 de setembre per un suposat delicte de terrorisme.

El magistrat Juan Carlos Peinado ha admès parcialment el recurs de la Fiscalia de Madrid contra la decisió d’investigar-los per un presumpte delicte de revelació de secrets. El Jutjat sí continuarà investigant l’origen de les filtracions als mitjans.

Els periodistes, que havien estat citats a declarar per aquest divendres, treballen a Cadena SER, El Mundo, El País, ABC, El Confidencial, La Vanguardia, El Español i RTVE. La Fiscalia considera que no se’ls pot exigir responsabilitat penal ja que actuaven en “l’exercici legítim de la seva professió”.

En el recurs, la Fiscalia advertia que els fets denunciats per les defenses podrien ser constitutius d’un delicte de revelació de secrets d’un procediment judicial, al qual hi poden incórrer “advocats, procuradors, jutges o membres d’un tribunal, fiscals, lletrats de l’Administració de Justícia, funcionaris o particulars que intervinguin en el procés”, però no periodistes ni mitjans.