El periodista Raul Garreta ha assumit al maig la direcció de Ràdio Vitamènia, l’emissora municipal de Santa Maria de Palautordera. Substitueix Teresa Solé, qui ha exercit el càrrec en dues etapes, de 1997 a 2003 i de 2011 a 2021, i s’ha jubilat.

“Una emissora local no és l’emissora d’un ajuntament, sinó l’emissora del poble, de la seva gent. I en això vull convertir Ràdio Vitamènia. Una emissora on tothom tingui la seva veu, on sigui activa la participació ciutadana com a oïdora, com a participant dels programes o com a col·laboradora de l’emissora”, assenyala Garreta. “En això treballaré aquests primers dies, sabent que és un treball a llarg termini i que imagino que fins passat l’estiu no podrà veure els seus fruits si santa Covid ho permet”, afegeix.

Precisament, després de l’estiu, a l’octubre, Ràdio Vitamènia compleix 40 anys, i per commemorar l’efemèride es programaran diverses activitats, fent partícip tota la població, però especialment les persones que han format part de l’emissora.

A banda de la celebració de l’aniversari, l’emissora es marca com a projectes a curt termini tenir presència a les xarxes socials i posar en marxa un nou espai web.

El nou director també s’ha proposat com a repte acostar la ràdio als joves. “L’única manera perquè una ràdio tingui subsistència és mantenir la seva audiència. Si no ensenyem els més petits a participar, a col·laborar, a escoltar la ràdio, ens quedarem sense públic”, apunta al respecte.

Raul Garreta porta una trentena d’anys treballant en el món de la comunicació, especialment en el mitjà radiofònic, havent passat per Ràdio Canet, Rock FM, Europa FM, Ràdio Marina, 40 Principales Lleida, Ràdio Salut, Onda Cero o Ràdio Nou Barris, entre d’altres.