El passat 24 de desembre, a les 8.15 h, una desena de persones van irrompre als estudis de Mataró Ràdio amb barrets i barbes de pare noel amb l’objectiu d’interrompre l’edició de l’informatiu que s’estava emetent per llegir un comunicat de suport als detinguts en l’Operació Pandora. Davant la negativa dels treballadors a cedir-los els micròfons, van abandonar les instal·lacions.

Posteriorment, la policia local va detenir dues noies i un noi de 19, 23 i 20 anys, veïns d’Argentona, Vilassar de Mar i El Masnou. Després de prendre’ls declaració, van ser posats en llibertat, i es va notificar els fets al jutge de guàrdia imputant els detingut un presumpte delicte de violació de domicili de persona jurídica.

La directora de l’emissora, Mei Ros, va condemnar els fets assegurant que Mataró Ràdio mai s’havia negat a atendre o explicar cap fet noticiable, però que aquest tipus d’accions no es podien permetre.

Per la seva part, els grups municipals de CiU, PSC, PPC i PxC van mostrar el seu “més enèrgic rebuig” als fets. En un comunicat conjunt, remarcaven que la ràdio municipal “és i ha estat sempre una eina de comunicació i d’informació del batec de la ciutat”, que totes les opinions “hi són representades en els seus programes”, i que “ningú pot entrar per la força a les seves instal·lacions i assaltar els estudis amb l’objectiu de llegir per antena un comunicat”.

“Aquesta mena d’actuacions no són pròpies dels nostres temps, ni d’aquest sistema polític, sinó que ens recorda altres formes polítiques on no existeix un règim de llibertat i les opinions s’han de fer sentir per mitjans clandestins”, assenyalaven els quatre grups.