La Fiscalia demana un any de presó i 170 euros d’indemnització a la fotoperiodista Mireia Comas per un suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat, pel qual va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra. Diverses organitzacions professionals han titllat l’acció de la policia catalana d’arbitrària i han reclamat que s’arxivi la causa.

Els fets es van produir dimarts quan Comas cobria un desnonament a Terrassa: els Mossos asseguren que la fotògrafa va agredir una agent i que en van caldre quatre per reduir-la. Per la seva part, la fotoperiodista nega les acusacions, afirma que són una invenció, i assegura que fins i tot l’agent implicada es va disculpar a la comissaria –on va passar unes sis hores– per la desmesura de l’acció policial.

Dimecres, Mireia Comas va declarar al Jutjat de Terrassa que s’ocupa del cas, i el judici està previst per al 2 de desembre.

Rebuig professional

El Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, el Sindicat de la Imatge UPIFC i l’Associació Nacional d’Informadors Gràfics de Premsa i Televisió (ANIGP-TV) han mostrat el seu rebuig a l’acció dels Mossos i expressat el seu suport a Comas. En un comunicat conjunt, consideren que la detenció de la fotoperiodista va ser “del tot arbitrària i que només tenia l’objectiu que no pogués fer la seva tasca professional”.

Les quatre organitzacions exigeixen a la policia que retiri les acusacions “sense fonament” contra Comas i que les diligències siguin arxivades. “Els funcionaris públics, com ho són les persones que pertanyen als cossos de seguretat, han de respectar els drets democràtics essencials, i un dels més importants és el dret de la ciutadania a ser informada sobre aquelles qüestions que l’afecten directament”, assenyalen en el comunicat.

“Entenem que l’acció que va patir la companya Mireia Comas va ser absolutament desmesurada, inadmissible per part d’un cos policial que depèn d’un govern que realment vulgui dir-se democràtic”, reblen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram