Bugarach ha estat nominat finalista en l’11a edició dels Prix Europa en la categoria de millor documental de televisió. Dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer, es tracta d’una producció de la catalana Nanouk Films i l’alemanya Filmtank, en coproducció amb TV3, TVE i WDR. Bugarach és l’únic treball de tot l’Estat que ha estat nominat en alguna de les categories dels premis per a ràdio, televisió i internet.

En total s’han seleccionat 210 treballs entre els més de 650 presentats per 294 empreses de 35 països diferents. L’any passat es van nominar cinc produccions amb participació catalana (les úniques de l’Estat), quatre en la modalitat de televisió (totes amb participació de TV3) i una en ràdio.

Els guanyadors de la 11a edició dels Prix Europa es donaran a conèixer el 24 d’octubre en el marc de l’European Broadcasting Festival, que tindrà lloc des del 18 del mateix mes a Berlin.

El documental mostra com cinc personatges personatges s’enfronten a la fi del món vaticinada pels maies en el petit poble dels Pirineus que dóna nom al film.