El periodista Joan Carles Peris serà el nou corresponsal a París tant de TV3 com de Catalunya Ràdio. La corresponsalia de la televisió va quedar vacant a principis de desembre, quan Toni Cruanyes la va deixar per preparar la nova etapa com a presentador del Telenotícies vespre, mentre que Catalunya Ràdio feia més d’un any que no hi tenia corresponsal.

El mes passat, les direccions dels serveis informatius d’ambdós mitjans, instades per la direcció de la CCMA, van decidir unificar la corresponsalia de la capital francesa per “potenciar sinergies amb la voluntat de ser més eficients”.

Joan Carles Peris ha estat editor i presentador del Telenotícies cap de setmana de TV3 fins fa dues setmanes, quan va deixar el seu lloc a Ramon Pellicer (que al seu torn era substituït per Cruanyes) arran de la remodelació dels informatius. Amb la seva sortida dels TN, la direcció li va oferir la corresponsalia de París, que finalment ha acceptat.

La capital francesa segurament no serà l’única ciutat amb un únic corresponsal per a la ràdio i la televisió. Sobre la taula ja hi ha la proposta de fer el mateix a Berlín, on TV3 no hi te corresponsal i de Catalunya Ràdio hi ha Gemma Terés, que té un contracte mercantil.

Oposició dels consells professionals

La mesura, però, compta amb l’oposició consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, que consideren que amb la unificació es “perjudicaran” el servei que ofereixen. Segons asseguren, deixar una corresponsalia per a ambdós mitjans en mans d’una sola persona “suposarà un volum de feina inassumible per al corresponsal, que haurà de prioritzar per quin canal treballa i per quin dels seus múltiples espais”, els quals recorden que “no acostumen a compartir ni tan sols el mateix llenguatge”.

Els consells professionals també adverteixen que la unificació suposarà un “greuge per un o altre mitjà”, especialment quan hi hagi una notícia de certa magnitud que impliqui fer múltiples peces.

“Desconeixement de les rutines de treball”

Per als consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, voler aplicar aquest model “demostra un absolut desconeixement de les rutines de treball dels qui actualment fan aquesta feina”. En aquest sentit, recorden que en ocasions els corresponsals treballen per més d’una secció o programa alhora i que, malgrat dedicar-se a un sol mitjà, tenen “jornades maratonianes”.

Per la seva part, el comitè d’empresa de TV3 considera que la mesura “interfereix i vulnera” la negociació del conveni, on s’estan abordant la constitució de grups professionals, la mobilitat funcional i la polivalència dels treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram