El canal Verdi Classics substitueix Bom Cine a la TDT catalana des d’aquest dimarts. El relleu es produeix després que Cines Verdi hagi tancat un acord amb Emissions Digitals de Catalunya (EDICA), propietària del múltiplex on també emeten 8tv, Barça TV i Fibracat TV, que a l’estiu va canviar de mans.

El nou canal emetrà una cinquantena de títols a la setmana: cinema estatal i internacional, pel·lícules clàssiques i actuals, de ficció i documentals. Tots els films s’emetran en dual, i alguns es podran veure en versió doblada en català, segons assenyala en un comunicat.

El prime time de Verdi Classics cada dia estarà dedicat a una temàtica diferent: joies del cinema europeu (dilluns), comèdia feel good (dimarts), cinema d’època (dimecres), autors imprescindibles (dijous), cinema familiar (divendres), actualitat o efemèrides (dissabte) i viatges, acció i aventures (diumenge).

“Per als cines Verdi, nascuts a Barcelona, és una gran satisfacció –gràcies a aquest acord amb EDICA– arribar a les llars amb un canal de televisió que ofereix una selecció de pel·lícules difícils de trobar en altres ofertes televisives”, assenyala Eduardo Escudero, responsable dels Canals Verdi. El passat febrer, ja va posar en marxa dos canals televisius temàtics a la plataforma Samsung TV Plus: Cines Verdi TV i Cine Feel Good Verdi TV.

Per la seva part, el conseller delegat d’EDICA, Nicola Pedrazzoli, ressalta que “en poc més de dos mesos, des de l’inici de la nova gestió del múltiplex privat de Catalunya i de la posada en marxa de la nova programació de 8tv, s’ha aconseguit la fita de tancar l’acord amb Cines Verdi que ens permet oferir als espectadors una oferta completa de cinema”.

Aquesta, segons el directiu, respon a dos objectius principals: “Programar grans pel·lícules amb l’opció de veure-les en versió original i comptar cada dia amb el film de les 22 h sense interrupcions. Amb aquestes dues característiques esperem consolidar un públic fidel a la programació i fidel a la marca de referència Verdi Classics”, rebla.

Nou adeu de Bom

Bom Cine, del grup Squirrel (principal accionista de Vértice 360) i que emet en altres comunitats autònomes, va iniciar les seves emissions a Catalunya el març de 2020 al canal del múltiplex aleshores encara propietat del Grup Godó. Anteriorment ja hi havia emès com a Bom TV (sota explotació de Best Option Media) de gener de 2013 a desembre de 2014.