El Temple Romà de Vic acollirà aquest dijous la segona jornada itinerant en el marc de la celebració del 40è aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Al llarg de l’any, se celebraran una dotzena de jornades en diferents comarques organitzades per publicacions locals pertanyents a l’entitat. La primera va tenir lloc a Juneda el 23 d’octubre.

L’acte de Vic arrencarà a les 19.30 h amb els parlaments de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra; el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, i el director de NacióDigital, Miquel Macià.

Posteriorment es presentarà el llibre Premsa Comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya, a càrrec del seu autor, l’historiador Lluís Costa. Tot seguit, el professor de Periodisme de la Universitat de Vic Jordi Serrat oferirà la conferència Premsa i territori: el nervi i el pols de la gent.

L’esdeveniment continuarà amb el lliurament d’uns reconeixements a la trajectòria del fotoperiodista Josep Maria Montaner i de la periodista Dolors Altarriba. L’acte clourà amb l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené.

Abans de la cita al Temple Romà se celebrarà una trobada privada entre l’ACPC i els mitjans associats de les comarques d’Osona, el Ripollès, el Bages i el Moianès per avaluar la situació de les publicacions al territori i establir sinergies de col·laboració.

La Premsa Comarcal es reivindica en la festa dels 40 anys