Gairebé cinc anys després de la seva incorporació, Salvador Cot “abandona” la direcció de Nació Digital “de comú acord” amb l’empresa editora. Segons ha explicat el grup, els propers dies es coneixerà la nova estructura del mitjà, i fins aleshores Cot continuarà exercint les seves funcions.

“Continuo a Nació Digital, ara com a lector. No trobo les paraules per agrair al meu amic Miquel Macià aquests 5 anys”, ha piulat de matinada Cot. En la notícia sobre la seva sortida publicada per Nació Digital, l’encara director afirma: “Miquel Macià, com a editor, ha impulsat un projecte que, d’entrada, va ser pioner i –vint anys més tard– ha assumit una funció periodística de privilegi”.

Objectius assolits

Salvador Cot es va incorporar com a director de Nació Digital el juny de 2010, tres mesos després d’haver deixat l’Avui, on era sotsdirector i responsable de l’edició digital. L’encàrrec de Macià quan el va fitxar, era: “Dirigir l’expansió del diari, amb una vocació de convertir-se en un mitjà de referència nacional, i amb una clara línia editorial sobiranista, a partir d’haver consolidat una posició de lideratge en l’àmbit de la informació comarcal de proximitat”.

Vistos els resultats, sembla evident que ho ha aconseguit. Nació Digital s’acosta a la trentena de capçaleres territorials i temàtiques, i lidera les audiències dels diaris digitals en català. El febrer de 2012 (el primer mes en què consten dades auditades per OJD Interactiva), Nació Digital tenia 372.136 usuaris únics, mentre que el febrer de 2015 han estat 2.159.709, gairebé sis vegades més.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram