L’ERO presentat al diari Las Provincias per Vocento finalment s’ha tancat amb 20 treballadors acomiadats (inicialment eren 20), els quals rebran indemnitzacions de 30 dies per any treballat amb un topall de 13 mesos (en lloc de 35 dies i 12 mesos). Aquesta va ser la darrera proposta de la direcció, la qual va ser aprovada per la plantilla el passat divendres.

A més, segons informa PRNoticias, la resta de treballadors patiran una retallada de sou del 6,25% per als que cobren entre 22.000 i 40.000 euros anuals, i del 10% per als que superin aquesta quantitat. A més, la remuneració per treballar els diumenges també es rebaixarà.

Paral·lelament, Vocento ha continuat amb el seu pla d’eficiència presentant un ERO per al diari La Verdad. Segons El Economista, hi haurà 36 sortides. S’acomiadarà 17 dels 26 treballadors a la delegació d’Alacant, i els altres 19 sortirien de la seu central de Múrcia i potser de la delegació d’Albacete, que podria tancar la seva edició. Com amb Las Provincias, les indemnitzacions que s’han plantejat inicialment són de 25 dies per any treballat.

Tal com vam informar la setmana passada, el pla d’eficiència de Vocento preveu executar fins al març una sèrie de retallades amb l’objectiu de rebaixar la despesa en 35-40 milions d’euros anals.

Per dur-lo a terme, el grup preveu una inversió d’uns 20 milions d’euros, la gran majoria dels quals es destinaran a les indemnitzacions dels treballadors. Els afectats entre les diferents empreses del grup podrien acostar-se als 300, inclosos els 136 d’ABC Punto Radio, que desapareixerà de les ones.