Foto: Clack / AMIC

Vox ha presentat una querella contra l’humorista Jair Domínguez; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i l’emissora pública per delicte d’odi. La formació d’ultradreta acusa Domínguez d’instar a combatre Vox amb un “cop de puny a la boca” en un comentari a la secció Bon dia de merda d’El matí de Catalunya Ràdio. Més concretament, el copresentador de l’espai va dir que així és com es combatia el feixisme i els nazis.

La vicesecretària jurídica de Vox, Marta Castro, assenyala en la denúncia que Jair Domínguez “fa una identificació, absolutament infundada, indeguda i irresponsable, de Vox amb el feixisme”, i “reforça aquesta identificació de Vox al qualificar-lo també de neonazi”.

En l’escrit lliurat al Jutjat d’Instrucció de Barcelona, s’assenyala que les paraules del copresentador d’El búnquer de Catalunya Ràdio i l’Està passant de TV3 no són un fet aïllat, i ho sustenta amb informacions publicades a Libertad Digital. Per a Castro, les declaracions de Domínguez denoten una “clara incitació a fer actes violents” perquè s’identifica “Vox amb el feixisme”.

La querella també afirma el “perill cert de la violència que es generarà contra Vox” per tal que “sigui apreciada la responsabilitat del director del mitjà de comunicació i del mateix mitjà”. En aquest sentit, subratlla que Catalunya Ràdio “no s’ha desvinculat de les declaracions del tertulià, sinó que han estat acceptades per la línia editorial fixada pel director”.

Jair Domínguez va fer els comentaris l’endemà de les eleccions al Parlament, després que Vox hagués estat la força guanyadora a Vilamalla i La Pobla de Mafumet.