El Diari La Veu del País Valencià torna el dilluns 25 d’abril. Així ho ha anunciat l’assemblea d’Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana, que recupera amb un nou portal digital la capçalera que va haver de tancar a finals del 2019.

El mitjà impulsat per l’editor Moisès Vizcaino torna “amb la finalitat d’atényer la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu valencià i consolidar una capçalera 100% en valencià”. En aquest nova etapa, el Diari La Veu del País Valencià té previst incorporar redactors en diferents comarques del territori.

Nous suplements temàtics

A banda de recuperar la capçalera, Edicions Diari La Veu editarà la revista temàtica La Veu dels Llibres i, segons ha pogut saber Comunicació 21, posarà en marxa dos suplements temàtics, Esplai La Veu i La Veu d’Hipàtia, que apareixeran durant aquest 2022.

Esplai La Veu girarà al voltant de tres àmbits: lleure, creixement i patrimoni cultural, i està adreçat a famílies, xiquets i joves. Per la seva part, La Veu d’Hipàtia estarà dedicada a promoure el coneixement de les contribucions femenines en els àmbits de les arts, la literatura i la ciència.

Dos anys treballant en el retorn

El Diari La Veu es va publicar des de principis de 2013 a finals de 2019 (els quatre primers anys com a La Veu del País Valencià), i va tancar per la manca del finançament necessari.

A principis de 2020, l’editora va posar en marxa la publicació de reflexió i activisme Nosaltres La Veu per “mantenir viva una xicoteta flama” mentre en paral·lel es treballava per recuperar el Diari La Veu.

El passat febrer, l’assemblea de l’editora va aprovar la recuperació de la capçalera en vista de l’informe econòmic de 2021, amb uns ingressos de 190.920 euros, el 72% dels quals provinents de l’aportació de les persones agermanades al projecte.

Moisés Vizcaíno: “El País Valencià necessita un diari potent en valencià fet per valencians”