L’assemblea d’Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana va aprovar dissabte passat, en vista de l’informe econòmic del 2021, la recuperació de la capçalera digital Diari La Veu del País Valencià durant el primer quadrimestre d’aquest any. Els pròxims dies s’anunciarà la data de sortida.

Aquest pas ha estat possible gràcies a l’aportació de 1.030 persones que s’han agermanat al projecte impulsat per l’editor de Nosaltres La Veu, Moisès Vizcaino, i que han permès arribar als 190.000 euros pressupostats en l’exercici anterior, que segons ell representen “un requisit indispensable per fer aquest pas tan important”.

Els agermanaments han generat 138.354 euros; és a dir, l’equivalent a 922 donacions de 150 euros el 2021. Una quantitat a la qual cal sumar 40.528 euros ingressats en concepte de publicitat i 11.978 euros d’altres ajuts complementaris. En total, 190.920 euros que “ens permeten donar el vistiplau als comptes del 2021, aprovar el pressupost del 2022 i obrir una nova etapa”, diu l’editor.

Vizcaino diu a les persones agermanades que “sou essencials per enfortir el projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià i aconseguir així un dels nostres objectius fonamentals: assolir la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu valencià”.

Amb la posada en marxa del nou web del Diari La Veu del País Valencià també s’incorporarà un redactor a les comarques del sud. A més és prevista una trobada del consell anual de seguiment de La Veu del País Valencià per exposar i analitzar les línies mestres del periòdic i les perspectives de futur.

El Diari La Veu es va publicar des de principis de 2013 a finals de 2019 (els quatre primers anys com a La Veu del País Valencià), i va tancar per la manca del finançament necessari.

A principis de 2020, l’editora va posar en marxa la publicació de reflexió i activisme Nosaltres La Veu per “mantenir viva una xicoteta flama” mentre en paral·lel es treballava per recuperar el Diari La Veu.

Moisés Vizcaíno: “El País Valencià necessita un diari potent en valencià fet per valencians”