El Palau de les Comunicacions de València acollirà el 31 de maig l’acte de lliurament de la 39a edició dels Premis Ortega y Gasset de Periodisme, organitzats per El País. L’acte estarà conduït per la periodista valenciana Lara Siscar. En paral·lel, el diari ha preparat un programa d’activitats obertes al públic.  

Per una banda, ha posat en marxa un cicle converses amb els premiats a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Es va iniciar dimarts 17 amb Julio Núñez i Íñigo Domínguez, periodistes d’El País guanyadors en la categoria de millor història o investigació periodística (juntament amb Daniel Verdú) per una investigació sobre la pederàstia a l’Església espanyola. 

El dilluns 30 de maig (11.30 h), la periodista María Fabra entrevistarà l’equip del mitjà Divergentes de Nicaragua, guanyador de l’Ortega y Gasset en la categoria de cobertura multimèdia per l’especial El reto tras la masacre: memoria, verdad, justicia y no repetición.    

A continuació (13 h), serà el torn de la fotoperiodista mexicana Sáshenka Gutiérrez, d’Efe, guanyadora en la categoria de fotografia pel treball que acompanyava l’article Jódete càncer, en un acte conduït per Ferran Bono.  

El diumenge 29 de maig (11.30 h), el Centre Cultural La Nau acollirà la projecció del documental Morir para contar, dirigit per Hernán Zin, on una sèrie de corresponsals de guerra comparteixen les seves vivències, entre els quals David Beriain i Roberto Fraile, assassinats a Burkina Faso l’abril de 2021, distingits amb el premi a la trajectòria professional a títol pòstum.  

A la mateixa hora que la projecció se celebrarà un taller de periodisme per a infants i adolescents.  

Per tancar el programa, el 31 de maig a la tarda, la directora d’El País, Pepa Bueno, es reunirà amb subscriptors del mitjà al Palau Malferit. A més, els columnistes Luz Sánchez-Mellado i Manuel Jabois també mantindran trobades amb abonats al diari.