Redacció d’El Mundo durant la vaga. Els treballadors d’Unidad Editorial han fet un seguiment massiu de la vaga de 24 hores realitzada fins aquest dimecres a les 7. Com a conseqüència, no ha sortit l’edició impresa del diari El Mundo, cosa que no passava des del 27 de gener de 1994 a causa d’una vaga general amb Felipe González com a president. L’esportiu Marca i l’econòmic Expansión sí han sortit a la venda, però en versions reduïdes realitzades majoritàriament pels caps.

La vaga d’aquest dimarts és la primera de les tres convocades pels comitès d’empresa del grup contra l’ERO per a 224 treballadors presentat per la direcció. Amb tot, si quan finalitza el termini de negociació, el 21 de maig, no hi ha acord, la intenció és convocar una vaga indefinida. 

Els sindicats demanen que l’empresa retiri l’ERO i plantegi un pla de baixes incentivades amb indemnitzacions de 45 dies per any treballat, com en anteriors expedients. D’entrada, Unidad Editorial havia proposat el mínim legal, 20 dies per any i un topall de 12 mensualitats, que ja ha estat augmentat a 30 dies per any.

Dels 224 acomiadaments previstos en aquest nou ERO, 58 afecten a la redacció central d’El Mundo a Madrid i 32 a les diferents delegacions, dels quals 7 a les Illes Balears, 4 al País Valencià i 2 a Catalunya. A banda, es preveuen 24 sortides al diari Marca; 19 a Radio Marca; 16 a Expansión; 27 a l’àrea de revistes; 4 a la revista Telva; 5 a Ediservicios, i 34 de l’àrea corporativa.

Aquest és el tercer expedient de regulació que presenta Unidad Editorial en vuit anys: des del 2008, quan tenia 2.200 treballadors, el grup ha reduït un 36% els llocs de treball.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram