La direcció d’Unidad Editorial ha presentat les xifres de l’ajustament de plantilla anunciat a principis de mes. En total seran 224 els treballadors afectats pel nou expedient de regulació d’ocupació, el 16% de l’actual plantilla.

Els representants dels treballadors consideren que “aquest ERO salvatge significa una passa més en el progressiu desmantellament d’Unidad Editorial com a empresa informativa”. Ara s’obre el procés de negociacions durant el qual els sindicats intentaran reduir el nombre de sortides.

Dels 224 acomiadaments previstos en aquest nou ERO, 58 afecten a la redacció central d’El Mundo a Madrid (quatre d’ells llocs d’alta direcció i 12 de comandaments intermedis) i 32 a les diferents delegacions: 7 a les Illes Balears, 4 al País Valencià i 2 a Catalunya.

A banda, es preveuen 24 sortides al diari Marca; 19 a Radio Marca; 16 a Expansión; 27 a l’àrea de revistes; 4 a la revista Telva; 5 a Ediservicios, i 34 de l’àrea corporativa.

Tercer ERO en vuit anys

Aquest és el tercer expedient de regulació que presenta Unidad Editorial en vuit anys: des del 2008, quan tenia 2.200 treballadors, Unidad Editorial ha reduït un 36% els llocs de treball.

El nou ERO fa mesos que plana sobre l’editora. Concretament, des de gener, quan la matriu italiana RCS Mediagroup va anunciar que Espanya havia de reduir la despesa en 15 milions d’euros en els propers tres anys (en total, la retallada al grup italià serà de 60 milions). Posteriorment, al març, es va fer públic que Unidad Editorial havia quadruplicat les pèrdues operatives durant el 2015. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram