El 27 de novembre de fa un any, la majoria del PP a les Corts Valencianes va aprovar en un ple molt tens la llei de supressió del servei de ràdio i televisió públiques i de dissolució i liquidació de RTVV. 

Dos dies després, Canal 9 transmetia en directe com la clausuraven. Era la culminació de 12 hores de tensió, emoció i indignació, durant les quals els treballadors van resistir a la seu de Burjassot per impedir-ho.

Finalment, gràcies a una ordre judicial de desallotjament i a la intervenció de la policia, el 29 de novembre a les 12.19 h, el Govern d’Alberto Fabra va aconseguir executar el tancament de RTVV mentre els treballadors cridaven “açò és un colp d’Estat”.

Actes commemoratius

Un any després d’aquells fets, els treballadors de RTVV commemoren la desfeta amb diversos actes i mobilitzacions. De fet, cal dir que, en el darrer any, amb un ERO i diversos processos judicials pel mig, les protestes no han cessat.

L’acte principal, organitzat pel comitè d’empresa, serà una concentració reivindicativa, dissabte, a les 11.30 h, a la plaça Manises de València, davant el Palau de la Generalitat, sota el lema Sense senyal no hi ha futur. Quan el rellotge marqui les 12.19 h, es farà un minut de silenci.

En l’acte central també hi haurà actuacions en directe, parlaments, i es llegirà el manifest Una nova radiotelevisió pública és possible i necessària, al qual s’han adherit més de 75 entitats i organitzacions. 

“Un any després, s’ha demostrat que tots els arguments que donaren per a tancar RTVV eren falsos i les conseqüències han sigut nefastes per al conjunt de la societat valenciana”, remarquen els convocants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram