La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert un nou expedient sancionador a Mediaset pel “possible” incompliment de la Llei general de la comunicació audiovisual per superar el límit de temps d’emissió dedicat a la publicitat i la televenda, que per llei és de màxim 12 minuts per hora.

En concret, segons la CNMC, Telecinco i Cuatro en conjunt van superar en 21 ocasions aquest límit durant el passat juliol. Així doncs, l’expedient incoat és per a 21 infraccions administratives de caràcter lleu, cadascuna de les quals podria ser sancionada amb fins a 100.000 euros.

Cal recordar que, a finals d’octubre, Competència ja va obrir expedients a Mediaset i Atresmedia per superar el límit de temps que es pot destinar als anuncis, i dos més per la interrupció publicitària sense respectar la integritat dels programes (l’anomenada pauta única). I pocs dies després, els dos grans grups van rebre sengles expedients més per no separar publicitat i continguts. A banda, per aquest darrer motiu, Mediaset ja va ser sancionada al setembre amb 111.000 euros. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram