El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha rebut un total de 125 treballs per a la 12a edició dels Premis el CAC a l’escola, la seva xifra més alta. Fins ara, el rècord de participació s’havia produït en l’edició de 2009, quan es van presentar 91 treballs.

El CAC atribueix l’increment de participants a dos factors. Per una banda, a la participació en el vídeo promocional del conductor del programa Info K de TVC, Jordi Gil. I per l’altra, a la introducció d’una nova categoria de premi per a treballs de recerca dels alumnes de batxillerat (que fan preceptivament a l’escola), i a la qual s’han presentat 31 estudiants. A més, en aquest cas, els alumnes rebran els diners del premi a títol personal, a diferència de la resta de categories (excepte la dels professors), que es destinen a l’escola.

Els premis consten de dues categories, una adreçada a l’alumnat (des del segon cicle d’educació infantil fins a secundària postobligatòria), que enguany ha suposat la presentació de 107 treballs, i una altra, al professorat, amb 18 treballs.

En el primer cas, la finalitat dels premis és afavorir el coneixement i la interpretació del llenguatge audiovisual en els alumnes, amb una incidència especial en la percepció, l’anàlisi i la producció audiovisual, per tal que puguin adoptar un criteri propi quan reben continguts audiovisuals.

Pel que fa al professorat, l’objectiu dels premis és fomentar experiències d’educació en comunicació audiovisual a l’escola, així com impulsar bons hàbits de consum audiovisual entre els infants i els joves.

La dotació total és de 9.000 euros (1.500 més que edicions anteriors), amb un primer premi (1.000 euros) i un segon (500) per a cada modalitat: educació infantil (segon cicle i educació primària); educació primària (cicle mitjà i superior); educació secundària obligatòria (primer i segon cicle); educació secundària postobligatòria (batxillerat i cicles formatius de grau mitjà); treballs de recerca d’alumnes de batxillerat, i treballs del professorat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram