Davant la proliferació de continguts audiovisuals que promouen l’anorèxia i la bulímia, especialment a internet, el Departament de Salut i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya han elaborat unes recomanacions sobre el seu tractament adreçades tant als mitjans i agents d’internet com a les famílies.

A banda, en el marc del projecte de control de continguts de risc a la xarxa, el CAC ha elaborat un informe sobre 15 blogs que promouen l’anorèxia i la bulímia, els quals han estat denunciats conjuntament amb Salut davant la Fiscalia Provincial de Barcelona per un presumpte delicte de lesions.

Aquesta és la segona actuació de l’ens regulador en l’àmbit d’internet: al març ja va denunciar davant la Fiscalia la presència de continguts de pornografia infantil en 12 pàgines web.

Les recomanacions elaborades per Salut i pel CAC són una actualització d’un text redactat per l’ens regulador el 2007 que, entre altres aspectes, ha posat al dia els continguts presents a internet.

En relació amb la publicitat en els mitjans audiovisuals, es demana que en horari protegit (de 6 a 22 h) no s’emeti publicitat de productes destinats a la pèrdua de pes, i que els productes ensucrats, salats o greixosos (llaminadures, snacks, begudes, etc.) no siguin presentats com a substituts dels àpats habituals, en especial en els anuncis adreçats a infants i adolescents.

Pel que fa a internet, es recomana que els responsables d’allotjament de webs i els moderadors de blogs, xats i fòrums siguin “curosos i sensibles” davant els continguts que facin apologia dels trastorns de la conducta alimentària.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram