El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha denunciat davant la Fiscalia de Catalunya denuncia la presència de continguts de pornografia infantil en 12 pàgines web. La mesura es produeix en el marc del projecte de control de continguts de risc a internet iniciat pel CAC. El seu president, Roger Loppacher, ja havia explicat en diverses ocasions la voluntat d’iniciar aquest tipus d’actuacions seguint l’exemple de diversos consells audiovisuals europeus.

Des de fa un temps, l’ens regulador ha iniciat el control de continguts de risc en nous serveis audiovisuals i plataformes, especialment a internet. En concret, realitza un monitoratge de pàgines web, perfils de xarxes socials, blogs, fòrums públics, imatges i vídeos. Els quatre paràmetres que analitza el CAC són: continguts sexuals; violència; discriminació, racisme i xenofòbia; i continguts nocius per a la salut i per a la seguretat de les persones.

El Consell de l’Audiovisual ha utilitzat un programari específic per enregistrar informàticament la navegació per cadascuna dels 12 webs ara denunciats, mostrant així els diferents continguts audiovisuals que s’hi poden trobar, alguns d’accés lliure i d’altres previ pagament o subscripció.

Pel que fa als continguts, el Consell explica que es tracta de menors, majoritàriament nenes, en situacions i actituds de sexe explícit, tant en solitari com amb altres menors o persones adultes. La llengua de les pàgines és majoritàriament l’anglès, tot i que també apareixen continguts en altres idiomes, com el castellà, el portuguès i diverses llengües eslaves. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram