El compromís d’Ada Colau per internalitzar la plantilla de Barcelona TV és “idèntic” a l’expressat abans de les eleccions municipals en què va resultar escollida alcaldessa. Així ho va assegurar aquest dimecres en una reunió amb el comitè d’empresa de BCN Audiovisual (de Lavinia), a la qual també van assistir el gerent de l’Ajuntament, Jordi Martí, i la directora de comunicació, Águeda Bañón.

Durant la trobada (la primera que els treballadors de BTV tenen directament amb un alcalde de la ciutat), es va acordar la creació d’un grup de treball conjunt per estudiar com es pot implementar la demanda històrica d’internalitzar la plantilla.

Les dificultats de la internalització

Amb tot, en la reunió es va advertir de les dificultats per fer-ho possible. En aquest sentit, Martí va explicar als treballadors que, si un jutge no ho dictamina, amb la Llei d’estabilitat pressupostària estatal, l’Ajuntament només pot contractar el mateix nombre de treballadors que es jubilin anualment, amb l’única excepció de serveis bàsics per al funcionament municipal (com ara policia municipal o bombers), condició que resultaria “difícil” d’acreditar per a la televisió pública, assenyala el comitè.

Altres dificultats que hi hauria serien la inèrcia de l’actual model de gestió externalitzat i que el govern municipal estigui en minoria, malgrat altres partits com ERC o la CUP també són favorables a la internalització de la plantilla.

En la reunió, els representants de l’Ajuntament també van voler conèixer en detall l’estat de les denúncies presentades per una quarantena llarga de treballadors contra Informació i Comunicació de Barcelona, empresa gestora de BTV, pel que consideren una “cessió il·legal” de personal. En aquest sentit, Colau es va comprometre a respectar qualsevol sentència que hi pugui haver en aquest sentit, que de fet seria la via directa perquè l’Ajuntament pogués absorbir els treballadors.

Per la seva part, Jordi Martí es va comprometre a estudiar amb els serveis jurídics del consistori la fórmula per fer possible la internalització de la plantilla. En les properes setmanes, es tornaran a reunir Ajuntament i treballadors per analitzar conjuntament les diverses possibilitats en el marc del grup de treball creat.

La inviabilitat d’aturar el concurs d’externalització

El que no té intenció de fer el govern municipal és aturar el nou concurs d’externalització endegat al juny, tal com demanava la plantilla. De fet, en una reunió posterior dels treballadors amb el grup municipal de la CUP, es va concloure que no era viable impugnar-lo i que s’aturés la licitació de forma cautelar.

Ara, l’estratègia de la CUP passaria perquè ICB assenteixi a la denúncia dels treballadors per “cessió il·legal” i els contracti sense necessitat d’arribar a judici. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram