La plantilla de BTV vol que s’aturi el concurs per adjudicar la producció de continguts i programes informatius i serveis tècnics, ja que implica “aprofundir en les males condicions laborals” dels treballadors, i suposa “perllongar un model de televisió del passat”.

A més, adverteix les xifres de la licitació fan que la gestió externalitzada esdevingui “inviable”, i que el un pressupost és “clarament insuficient” per mantenir el funcionament actual amb unes condicions de treball “dignes”.

Per tot plegat, els treballadors reclamen a l’alcaldessa Ada Colau que aturi el concurs endegat per “poder avançar cap el nou model de televisió que Barcelona mereix”, i que apliqui el programa electoral de Barcelona en Comú i els internalitzi.

La plantilla considera que el nou consistori té a les seves mans una oportunitat per trobar una solució a un conflicte que ha arribat als tribunals, ja que una trentena de treballadors va denunciar l’empresa per “cessió il·legal”, i estén la seva mà per “asseure’s i començar a parlar”.

Demanen la dimissió del consell d’administració

A banda, els treballadors demanen la dimissió dels membres del consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona i la creació d’un de nou que no estigui nomenat només pels partits polítics, sinó per també la societat civil, i on aquesta estigui representada, així com la plantilla, per poder vetllar directament pel model de televisió.

La petició de dimissió es fonamenta, per una banda, en la convocatòria del nou concurs d’externalització, però també per altres fets, com la seva negativa a deixar votar els treballadors del programa El pla B en l’elecció el comitè professional, amb uns motius desmentits pel Col·legi de Periodistes, el Sindicat de Periodistes i el Sindicat de la Imatge. A més, la plantilla també retreu al consell d’administració la imposició dels blocs electorals de la darrera campanya.

Noves clàusules del concurs

Segons estableix el nou concurs públic, el pressupost bàsic de licitació del contracte de producció de continguts i programes informatius i serveis tècnics de BTV és de 14.900.000 euros (sense IVA) per a un període de dos anys prorrogables dos més. El termini per presentar-s’hi finalitza el 25 d’agost.

Segons destaca el comitè d’empresa, la gran novetat respecte el concurs de fa cinc anys, és que l’empresa adjudicatària ara haurà de pagar un cànon d’almenys 38.000 euros mensuals per l’ús de les instal·lacions i equips de BTV.

Per als representants dels treballadors, amb aquesta mesura i altres noves clàusules del plec de condicions es vol “evitar” que es pugui demostrar davant la justícia que la plantilla té una relació laboral amb l’empresa pública. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram