Les crítiques a la crema de la Constitució per part d’Empar Moliner han pujat de to. Si Societat Civil Catalana i el Grup de Periodistes Pi i Maragall han demanat a TV3 que l’acomiadin, Vox ha anat una mica més enllà i directament l’ha portada als jutjats.

En concret, el partit ultradretà Vox ha presentat dues denúncies (una davant la Fiscalia i l’altra al Jutjat d’Instrucció de Barcelona en les quals acusen Amparo Moliner Ballesteros dels delictes de “provocació per cometre rebel·lió”; “d’incitació a l’odi i la violència per raó de l’origen nacional”, i “d’ultratge a Espanya”.

Segons Juan Cremades, membre del servei jurídic de Vox, els esmentats delictes podrien suposar una condemna de fins a quatre anys de presó.

Per la seva part, Societat Civil Catalana s’ha dirigit a la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, exigint el “cessament immediat” de la col·laboradora d’Els matins, a més d’una disculpa pública per part de la Corporació.

Per al seu president, Rafael Arenas, l’actitud i el discurs d’Empar Moliner “no fan més que avivar la creixent tensió que s’observa en la societat catalana entre els qui, com ella, busquen la ruptura amb la resta d’Espanya i els que apostem per la convivència”, segons assenyala en la carta dirigida a Llorach.

“La crema de la Constitució espanyola en un programa de la televisió pública catalana cobra una gravetat inusitada en un context en el qual resulta freqüent escoltar parlamentaris secessionistes animar sense rubor a l’incompliment d’aquesta norma i de les sentències que emanen del mateix Tribunal Constitucional”, afegeix Arenas en la seva missiva.

Finalment, el Grup de Periodistes Pi i Margall ha presentat una queixa davant del Consell de l’Audiovisual (que aquest dimarts ja va anunciar que actuaria d’ofici) perquè obri expedient a Empar Moliner i insti la CCMA a què li rescindeixi el contracte.

A més, aquesta entitat de recent creació (antítesi del Grup Barnils) demana que es faci públic el guió del programa i es valori si la directora d’Els matins, Carme Ros, i la conductora, Núria Solé, van actuar “dins de la legalitat en matèria audiovisual”.

En la seva queixa, el president de GPPiM, Sergio Fidalgo, recorda les polèmiques anteriors generades per la col·laboradora del programa, i assegura que Moliner “ha mostrat proves fefaents de practicar el que en diferents instàncies s’ha qualificat com a ‘discurs de l’odi’ contra tot el referit a Espanya”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram