Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han reunit 1.340 signatures de treballadors d’ambdós mitjans que demanen a la direcció de la CCMA que retiri la demanda contra el treballador acusat d’un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets empresarials, per a qui es demanen set anys de presó.

Durant la sessió de control parlamentari d’aquest divendres, des de Catalunya Sí que es Pot i la CUP s’han expressat en aquest sentit demanant que es passi pàgina, però la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, no ha cedit i ha afirmat que es mantindrà la demanda.

Així doncs, si res no canvia, es mantenen les vagues parcials previstes a TV3 i Catalunya Ràdio per als dies 23 d’abril, Diada de Sant Jordi (de 14.30 a 15.30 h i de 20 a 21 h); 26 d’abril (de 14.30 a 15.30 h i de 20 a 21 h), i 3 de maig (de 14.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22 h).

Amb tot, el proper dimarts, el comitè d’empresa de TV3 es reunirà amb Llorach i intentarà convèncer-la que “aquesta pot ser una nova oportunitat perquè la CCMA recapaciti i es pugui obrir una nova etapa en les relacions laborals”.

Els arguments

Durant la sessió de control, la vicepresidenta de la Corporació ha defensat que “no es tracta d’un conflicte laboral, sinó que és una qüestió d’àmbit judicial penal” per uns fets d’una “gravetat” que en el seu moment també van denunciar els comitès d’empresa, ha remarcat.

Núria Llorach ha negat que la filtració (realitzada l’agost de 2012) suposés la revelació de la possibilitat de fer un ERO (que es va acabar executant un any després), perquè ja se n’havia parlat, ni la revelació dels sous, que eren públics, sinó de dades personals: “En el moment dels fets, tothom va coincidir que estaven davant d’uns fets presumptament delictius que vulneraven els drets dels treballadors. Ara, esclarir el que va passar aquell dia hauria de ser un objectiu de tots, en coherència amb el que es va demanar en aquell moment”.

El comitè d’empresa de TV3 demana la retirada de la demanda “perquè està desfasada, perquè és inútil, perquè està destrossant la vida d’un company i de la seva família, i perquè no ajuda a passar pàgina del període més gran de conflictivitat a la CCMA, el de l’ERO que es va destapar justament per la filtració dels sous de la plantilla i el càlcul de les indemnitzacions per acomiadament”, assenyala en un comunicat.

Per als representants de la plantilla, el desistiment de la demanda “seria un gest d’humanitat amb l’acusat i representaria la fi del clima de confrontació dels darrers anys amb la plantilla”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram