Foto: Francesc Melcion / Ara

El diari Ara ha nomenat Antoni Batista Viladrich com a defensor del lector, un càrrec de nova creació. Així doncs, el periodista atendrà les queixes, les crítiques, els dubtes i els suggeriments dels lectors respecte als continguts del mitjà. Batista espondrà en privat o en un article de periodicitat quinzenal, i explicarà com s’han elaborat les notícies i les decisions editorials.

“A l’Ara procurem estar molt atents a l’opinió dels lectors sobre els encerts i els errors de la nostra feina”, assenyala la seva directora, Esther Vera. “Des de la direcció responem comentaris, trucades i missatges adreçats als redactors i a l’equip de negoci. Tots estem atents al que pensa la nostra comunitat. La creació de la figura del defensor del lector significa multiplicar la capacitat d’escolta i que no passi per alt el que els nostres lectors tenen a dir”, afegeix.

“Sovint, a més, tenim debats interns sobre temes deontològics que no volem que passin desapercebuts. Ens preocupa molt fer la feina amb rigor i sentit constructiu, i creiem que l’Antoni Batista és una persona ideal per a la defensa del lector, per la seva experiència i credibilitat professionals”, defensa Vera.

Antoni Batista afronta el repte “amb sentit de la responsabilitat i amb il·lusió”, i promet una visió omnicomprensiva: “Em capbussaré en el viatge iniciàtic del recorregut de la notícia, des del seu naixement fins que acaba redactada, amb els estadis intermedis de gestió del missatge, jerarquia redaccional, titulació… La corrua de decisions que van des que es tria el tema fins que es manufactura en article periodístic. Una mena de periodisme d’investigació invers, sempre apassionant, que permetrà que el lector visualitzi el making of de la notícia”, apunta.

Les funcions de la nova figura del diari Ara es poden trobar a l’Estatut del defensor del lector.

Trajectòria

Antoni Batista Viladrich va exercir com a periodista al Diari de Barcelona (1976-1980), l’Avui (1983-1989) i La Vanguardia (1989-2004). A més, al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb diversos mitjans, últimament al Diari de Tarragona, la revista Sàpiens, Els matins de TV3, i des de 2012 a l’Ara.

Batista també ha estat professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2008) i la Universitat Rovira i Virgili (2008-2015), és autor de diverses recerques acadèmiques, i ha publicat 28 llibres sobre els eixos que han definit la seva carrera: el conflicte basc, la lluita antifranquista i la música.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram