El Jutjat Penal número 20 de Barcelona ha condemnat Robert Cama i Joan Carles Raventós a 12 mesos i 16 dies de presó per espiar el correu electrònic de Jaume Roures i d’altres sis directius del Grup Mediapro entre 2009 i 2011. La magistrada també ha establert una indemnització de 25.000 euros per a Roures i d’entre 3.000 i 6.000 per a la resta d’afectats.

La titular del Jutjat ha conclòs que Cama, aleshores director informàtic de Mediapro, i Raventós, directiu de l’empresa Bonus Sports Marketing (BSM) i director de les seccions del Barça amb Sandro Rosell com a president, van actuar de comú acord en un delicte continuat de revelació de secrets d’empresa.

En concret, la sentència indica que Robert Cama va accedir al correu corporatiu de Jaume Roures, llavors soci gestor de Mediapro, copiant milers de missatges i reenviant-los a Joan Carles Raventós (que havia estat directiu de la productora de 2000 a 2006), així com a una altra adreça de BSM, [email protected]. Inicialment, la denúncia també s’havia dirigit contra l’expresident del Barça, Sandro Rosell, fundador de BSM, però es va arxivar.

Cal recordar que quan Mediapro va descobrir l’espionatge, l’octubre de 2011, va acomiadar Robert Cama (juntament amb dos treballadors més de la productora), que tot seguit va ser fitxat pel FC Barcelona com a responsable de sistemes informàtics.

Els correus interceptats es referien a treballs publicitaris realitzats per Mediapro, aspectes relacionats amb el negoci televisiu de Gol, tractes del grup amb entitats financeres, litigis i assumptes vinculats amb contractes de drets audiovisuals, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram