El periodista, divulgador cultural i polític Alfons Llorenç Gadea ha mort aquest dimarts als 73 anys a València. Nascut 1951 a Alcoi, al llarg de la seva trajectòria va rebre diversos premis per la seva tasca en periodisme i investigació.

Llorenç es va incorporar el 1976 com a redactor a la seu de TVE a València, on va dirigir els programes Gent, terres i camins (1981), Parle vosté (1984), Esbós de ciutat, Generalitat (1987). Llorenç també va ser cap d’emissions d’Hispavisión i corresponsal de Destino, Canigó i El Noticiero Universal. A més va col·laborar en mitjans com Las Provincias, Diario de Valencia, Levante-EMV, El País, Triunfo i, més recentment, a El Temps de les Arts.

En el camp polític, va ser cap de gabinet del primer president de la Generalitat després de la dictadura, Josep Lluís Albinyana, i anys després va ser assessor en temes culturals del president Joan Lerma. Posteriorment, va ser alcalde de Planes pel PSPV entre 1991 i 1999, i president de la Mancomunitat de Municipis Xarpolar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram