El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha escollit Urko Urbieta com a nou secretari general en substitució de Maria Amengual, qui va assumir el càrrec fa dos anys i que continua en la directiva. La nova junta executiva, escollida el passat dissabte per unanimitat en un congrés extraordinari, afronta el nou mandat amb un projecte continuista en què repeteixen molts dels seus membres.

“S’aveïnen corbes, ens toca preparar-nos per a una bona recessió”, va assenyalar Urbieta durant la seva presentació al capdavant de l’SIPB. El nou secretari general va subratllar que “junts som més forts”, i es va comprometre a “defensar condicions de treball dignes” i a continuar reivindicant la internalització dels serveis informatius d’IB3.

Del llegat d’Amengual, Urbieta ha aplaudit el període de recuperació i reorganització del sindicat, i ara es proposa impulsar una millora de la configuració interna de cara al període difícil que afronta el sector dels mitjans de comunicació.

Entre els reptes de la nova junta hi ha la creació d’un portal web que sigui la “seu virtual” de l’SPIB; la posada en marxa d’un programa de formació; la millora de la comunicació interna i externa, i la reivindicació de mesures que facilitin la conciliació de la vida familiar i laboral.

La nova executiva la completen la secretària de comptes Neus Benítez; el secretari d’organització Tomás Andújar, i els vocals Raquel Agüeros, Maria Amengual, Lucía Bohorquez, Victoria Campins, Eva Diz, Manuel Ferrera, Víctor Malagón, Carmen Morales, Marcos Ollés i Yolanda Serrano. L’SPIB també ha renovat el comitè de garanties, integrat per Jaume Oliver, Juanjo Suñer i Joan Manuel Zaldivar.