El consell d’administració d’Antena 3 ha donat el vistiplau a les noves condicions per a l’absorció de La Sexta establertes el passat 24 d’agost pel Consell de Ministres. En conseqüència, ha decidit tirar endavant amb els tràmits per prendre el control de La Sexta a partir de l’1 d’octubre, cosa que ja ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Amb la integració dels respectius negocis i estructures empresarials, el grup disposarà d’un total de vuit canals de televisió: Antena 3, La Sexta, Neox, Nova, Nitro, Xplora, La Sexta 3 Todo Cine i Gol TV, aquesta en règim de lloguer.

La fusió ja es va veure coll avall quan, a mitjan setembre, Atres Advertising, la comercialitzadora d’Antena 3, va fer públics els paquets publicitaris que oferiria amb la integració de La Sexta. A més, durant el setembre ja s’han anat eliminant alguns càrrecs mitjos duplicats,  i també fa setmanes que ha començat la mudança de La Sexta cap a la seu d’Antena 3 a San Sebastián de los Reyes.

Al final del procés, Antena3 tindrà el 86% del nou grup, mentre que els accionistes de La Sexta podrien assolir fins al restant 14%: la meitat, ara, i la resta, a càrrec d’accions de l’autocartera, esglaonadament i condicionada a una sèrie d’objectius a assolir fins al 2016. Per dur a terme la integració, Antena 3 augmentarà el capital social en 14,6 milions de noves accions.

El Govern espanyol va ressuscitar la fusió

La fusió es va anunciar el desembre del 2011, però es va posar en dubte al juliol, quan la Comissió Nacional de la Competència (CNC) va imposar unes condicions diferents a les que havien tingut Telecinco i Cuatro,  les quals van ser titllades d’“injustes i discriminatòries” per Antena 3 i d’“inassumibles” per La Sexta.

La intervenció del Govern espanyol –que va argumentar la mesura per raons “d’interès general” i per mantenir el “pluralisme” informatiu–, va reactivar una fusió que finalment serà efectiva a partir del proper 1 d’octubre. Quan es completi, Mediaset i Antena 3 controlaran el 85,5% del mercat publicitari televisiu, segons Infoadex.