La comissió mixta de control parlamentari de RTVE ha aprovat aquest dimarts instar la corporació a abandonar l’Estudi General de Mitjans. El PP, que és qui ha presentat la proposta i l’únic grup que hi ha votat a favor, considera que l’EGM és “inservible i costós” per a la seva activitat de servei públic, a més de “poc fiable”.

Un posicionament que coincideix amb l’opinió del president de RTVE, José Antonio Sánchez, qui des de que va assumir el càrrec fa gairebé un any ha criticat en diverses ocasions el sistema de mesurament de l’estudi de l’AIMC, i a l’abril va avisar que s’estava estudiant la “utilitat” de mantenir-s’hi. A més, en la seva anterior etapa a l’ens com a director general (2002-2004), Sánchez ja va treure RNE de l’EGM.

Al febrer, va ser el grup Mediaset el que va decidir trencar amb l’EGM per la seva disconformitat amb l’auditoria tècnica que es realitza sobre el sistema d’audiometria de televisió de Kantar Media.

Altres mesures aprovades

La sortida de l’EGM formava part d’un paquet d’un centenar de mesures presentat pel PP per millorar la gestió de RTVE, aprovades per la comissió mixta, on hi té majoria. Entre d’altres, també s’insta la corporació a culminar el procés d’unificació de les unitats informatives de TVE i RNE a tot l’Estat; a remetre semestralment informació detallada sobre l’evolució pressupostària; a incorporar programació que abordi el problema de la violència de gènere, i a potenciar els espais orientats a l’aprenentatge de l’anglès als diferents mitjans de l’ens.

A banda, s’ha aprovat una proposta d’Entesa Catalana que insta RTVE i al Govern espanyol a redefinir el model de finançament de la corporació per garantir-ne la seva estabilitat, i una altra perquè es racionalitzin els horaris i s’avancin els informatius de TVE perquè el prime time acabi a les 23 h.

A més, a proposta de Convergència, s’ha recolzat que es presentin amb més celeritat davant les Corts les memòries anuals sobre el compliment del servei públic i la responsabilitat social corporativa encarregades a RTVE.

Entre les mesures rebutjades, destaca la plantejada per Izquierda Plural, que proposava impedir la retransmissió de corrides de toros en horari infantil. 

Font: Agències