El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tornat a donar la raó als quatre extreballadors d’El pla B de BTV subcontractats a través d’Antena Local (filial de Mediapro) que van guanyar el primer judici per “cessió il·legal” a Informació i Comunicació de Barcelona.

El TSJC ha desestimat el recurs presentat per ICB contra la sentència del Jutjat Social número 14 de Barcelona de l’any passat que obligava a internalitzar-los. Un recurs al qual el ple de l’Ajuntament de Barcelona s’havia posicionat en contra després de ser consultat pel propi consell d’administració de l’empresa municipal gestora de BTV.

El passat setembre, el Jutjat Social 14 també va sentenciar a favor de set treballadors de BCN Audiovisual (de Lavinia) que havien presentat denúncia pels mateixos motius. En total, ja són uns 160 els treballadors que han demandat la seva situació laboral. El comitè d’empresa de BCN Audiovisual assenyala que la resolució del TSJC és una “bona notícia”, ja que crea jurisprudència de cara a la resta de jutjats que hagin de dictar sentència sobre la mateixa qüestió.

Per la seva part, els quatre denunciants (acomiadats el juliol de 2015) demanen que no es recorri la resolució del TSJC. “El temps de l’expansió del conflicte s’ha d’acabar”, assenyalen en un comunicat. “És el moment de la reconciliació i la reparació”, afegeixen, tot demanant la implicació de l’alcaldessa, Ada Colau, perquè “exigeixi” al consell d’administració d’ICB que no es presenti cap recurs i que “es reparin els greuges reincorporant tots els treballadors acomiadats”.

A més d’obligar a reconèixer els quatre afectats com a treballadors indefinits d’ICB, la sentència també imposa el pagament de la diferència entre el sou que van cobrar com a treballadors d’Antena Local i el que haurien rebut si ho haguessin fet contractats per l’empresa pública, a més d’un 10% d’interessos.