El consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal que gestiona BTV i Barcelona FM, va resoldre aquest dimecres per unanimitat adjudicar la prestació dels serveis de producció d’informatius i serveis tècnics a BCN Audiovisual, del grup Lavinia, que és l’actual concessionària. L’import de l’adjudicació és de 14.171.358,18 euros (sense IVA) per un contracte de dos anys, prorrogables dos més.

A banda de BCN Audiovisual, al concurs convocat al juny s’hi havien presentat Antena Local, de Mediapro, i Central Broadcaster Media, de Secuoya.

BTV explica que la filial de Lavinia ha aconseguit la puntuació global més alta en els diversos aspectes que es valoraven en el concurs, entre els quals hi ha la proposta organitzativa, el pla de substitucions del personal, la proposta d’implantació de sistemes de control de qualitat i resolució d’incidències, i el pressupost, entre d’altres. 

Esperant les sentències per les demandes de “cessió il·legal”

El govern municipal havia renunciat a aturar el concurs d’externalització, tal com demanava la plantilla, per la inviabilitat jurídica de fer-ho. Amb tot, la voluntat de Barcelona en Comú continua sent la d’internalitzar els treballadors, tal com havia expressat l’alcaldessa Ada Colau abans de les eleccions.

De moment, s’està a l’espera de les sentències per la seixantena de demandes per “cessió il·legal” presentades per alguns treballadors els darrers mesos. Si la resolució els donés la raó, l’Ajuntament acataria les sentències i aleshores l’empresa municipal els absorbiria de manera directa. Si no fos així, s’està estudiant la fórmula jurídica per internalitzar-los.

El passat 5 d’octubre es va celebrar el primer dels judicis, en aquest cas per les denúncies de quatre treballadors d’Antena Local, que després d’anys treballant a diferents espais de BTV mitjançant diferents empreses, al juliol van ser acomiadats aprofitant la cancel·lació del programa El Pla B. Després d’una vista oral de més de sis hores, només en queda conèixer la sentència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram