La vaga dels treballadors de TV3 d’aquest diumenge va impedir que la cadena emetés la gala de lliurament de la sisena edició dels Premis Gaudí, tal com estava previst i com havia passat en les anteriors edicions. Finalment, van ser les televisions locals de la Xarxa Audiovisual Local les que ho van fer.

Durant la cerimònia, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, no va estar-se de criticar-ho assegurant que havia estat un “error” dels “companys” de TV3, ja que la vaga havia “fet mal” als premis. “No han entès que anaven contra els Gaudí, i ells no volien”, va manifestar, tot afirmant que són “al mateix vaixell”. Durant el seu discurs, la productora sí va agrair el paper de motor que ha fet TV3 per al cinema català, malgrat ara pugui invertir menys en produccions.

De fet, tots els films guardonats aquest any comptaven amb participació de Televisió de Catalunya, excepte els guanyadors del premi al millor curtmetratge i a la millor pel·lícula estrangera; és a dir, 19 dels 21 premis. A més, TV3 ha participat en totes les produccions que hi havia nominades a millor pel·lícula en llengua; a millor pel·lícula en llengua no catalana; a millor telefilm, i a tres dels quatre treballs nominats a millor documental.

Centenars de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio es van concentrar a les portes del Barcelona Teatre Musical per fer sentir les seves reivindicacions mentre entraven els nominats i els convidats als Premis Gaudí d’enguany, rebent mostres de suport d’alguns d’ells.