Joan Maria Morros Cuadras continuarà com a degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya per un nou mandat de quatre anys. El cap d’informatius de RAC1 va assumir el càrrec el novembre de 2019 arran de la renúncia de Neus Bonet, escollida el març de 2014 i reelegida quatre anys després.

Morros encapçalava la candidatura Som periodisme, l’única que s’ha presentat a les eleccions, que ha quedat automàticament proclamada després que la Junta Electoral l’hagi certificat validant els avals i suports necessaris.

Pel que fa als presidents de les sis demarcacions en què s’estructura el Col·legi (i per tant, vicedegans de la junta de govern), repeteixen Núria de José (Barcelona), Esteve Giralt (Tarragona) i Josep Baubí (Terres de l’Ebre), i s’incorporen Jordi Grau (Girona), Laura Alcalde (Lleida) i Mar Martí (Catalunya Central).

La junta de govern del CPC la completen el secretari Xavier Vilà; el tresorer Jordi Joan Català, i els vocals Maria José Recoder, Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, Pipo Serrano, Nil Via, Gemma Sánchez, Enric Sierra, Laura Saula, Magda Gregori, Cristina Salvador, Ester Medico, Susanna Quintana, Rosa Gil, Marta Bonillo, David Oliete, Montse Palau i Eduard Font.

La junta de la Demarcació de Barcelona està formada per la presidenta Núria de José; la vicepresidenta Maria José Recoder; el secretari Xavier Vilà; el tresorer Jordi Joan Català, i els vocals Jordi Margarit, Cristina Calderer, Abraham Orriols, José Ignacio Serrano, Nil Via, Gemma Sánchez, Enric Sierra, Laura Saula, Magda Gregori, Cristina Salvador i Ester Medico.

Per la seva part, la junta de la Demarcació de Girona la constitueixen el president Jordi Grau; la vicepresidenta Susanna Quintana; la secretària Rosa Gil; el tresorer Òscar Pinilla, i els vocals Elisabet Don i Jordi Ribot.

A la Demarcació de Tarragona la junta la formen el president Esteve Giralt; la vicepresidenta Marta Bonillo; el secretari David Oliete; el tresorer: Ricard Buigues, i els vocals Cristina Mallo i Arnau Martínez.

La junta de la Demarcació de Lleida la componen la presidenta Laura Alcalde; la vicepresidenta Montse Palau; la secretària Estela Busoms; el tresorer Albert Guerrero, i el vocals Lourdes Ballarín i Francesc de Dios Sans.

Quant a la Demarcació de Catalunya Central, la junta està formada per la presidenta Mar Martí; el vicepresident Eduard Font; la secretària Xènia Castillo; la tresorera Noemí Badrenas, i els vocals Marc Canturri i Jordi Vilarrodà.

Finalment, la junta de la Demarcació de Terres de l’Ebre la formen el president Josep Baubí; la vicepresidenta Anna Ferràs; la secretària Marina Pallàs; el tresorer Oriol Gracià, i els vocals Jordi Duran i David Benito.

El traspàs de poders i presa de possessió del degà, les juntes de demarcació i de la nova junta de govern del Col·legi es realitzarà en les properes setmanes (la data màxima el 24 de maig).