El Govern ha destituït el periodista Jofre Llombart Anton com a secretari de Difusió, càrrec al qual va accedir el juliol de 2021. En aquests 15 mesos a la Generalitat, Llombart ha eixamplat la mirada a l’hora de gestar les campanyes institucionals, ampliant els canals a través dels quals difondre-les per tal d’arribar a més públics i de manera més precisa.

Així, el gener de 2022, la Generalitat es va anunciar per primer cop en una aplicació de cites, amb una campanya de Salut a Tinder per tal d’incentivar la vacunació contra la covid. I el passat juliol en va endegar una altra a Grindr i Tinder per informar sobre la verola del mico i aturar la seva propagació.

Entremig, una campanya del servei Infància Respon del Departament de Drets Socials va ser la primera de la Generalitat pensada i dissenyada per difondre a la xarxa social TikTok (que per primer cop acceptava publicitat en català), la plataforma d’streaming Twitch i els reels d’Instagram.

En la seva curta etapa com a secretari de Difusió, Llombart també va treure a concurs la gestió i inserció de publicitat institucional, que es va reduir de tres a dos lots per adaptar-se als nous hàbits de consum. Amb tot, un dels dos lots va quedar paralitzat durant mesos pel recurs d’una agència, però va ser desestimat pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i el 29 de setembre es va poder activar.

Comiat

“Ha estat un honor, un privilegi i un plaer exercir aquesta tasca durant 15 mesos”, ha dit Jofre Llombart en el seu comiat. “M’emporto una experiència inoblidable, molt aprenentatge, quatre quilos menys, i alguna nova amistat”, ha afegit en un fil de tuits.

“He intentat aportar el meu coneixement professional per ajudar la Generalitat a explicar-se més i millor en campanyes adreçades a la ciutadania”, ha apuntat sobre la feina feta. “He procurat fer una aposta pels nous canals de comunicació (primera vegada que la Generalitat s’anuncia a Twitch, TikTok, Tinder i Grinder), he vetllat per les sinèrgies amb els mitjans i he volgut ser sensible amb els de proximitat”, afegeix al respecte.

“A Palau Robert hem recuperat l’activitat post-pandèmia, l’hem modernitzat i hem començat a atraure nous públics, sobretot els joves”, ressalta Llombart en el seu comiat. “I, per damunt de tot, he mantingut un compromís insubornable amb la llengua catalana”, rebla.

Trajectòria

Jofre Llombart va aterrar a la Secretaria de Difusió després de deu temporades al Grup Godó, les primeres vuit com a sotsdirector d’El món a RAC1, i des de 2019 com a sotsdirector de RAC1 i RAC105.

Anteriorment, el periodista havia estat 12 anys a Catalunya Ràdio (2000-2011) amb diferents responsabilitats, com ara coordinador d’El matí de Catalunya Ràdio, cap de redacció d’informatius i corresponsal a Madrid.

Llombart va iniciar la seva trajectòria professional el 1994 a Ràdio Sant Cugat, i el 1999 va participar en la posada en marxa de l’Agència Catalana de Notícies com a redactor de política.