La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha incoat un expedient sancionador contra Telefónica pel possible incompliment dels compromisos adquirits el 2015 quan va prendre el control del 100% de DTS (Canal+).

La CNMC ha obert l’expedient pels “indicis d’incompliment” respecte a l’obligació de remetre informació per verificar el compromís que ha de garantir “la replicabilitat efectiva per part de terceres operadores de televisió de pagament de les ofertes minoristes que inclouen els canals prèmium de Telefónica objecte de l’oferta majorista”.

L’obertura de l’expedient forma part de la tasca de vigilància de la CNMC per verificar que Telefónica compleix amb els compromisos assumits amb l’operació de concentració (prorrogats el 2020 per tres anys més), les quals tenen per objectiu preservar la competència en els mercats afectats.

Ara s’obre un període màxim de tres mesos per a la instrucció i resolució de l’expedient per part de la CNMC.

Cal recordar que, l’octubre de 2019, la CNMC va multar Telefónica amb 1,5 milions d’euros per haver incomplert un dels compromisos. En concret, per assignar incorrectament els costos fixos del canal Movistar Partidazo (el partit més interessant de cada jornada de la Lliga de Futbol) de la seva oferta majorista de televisió de pagament en la temporada 2016-2017.