La Fiscalia ha obert diligències pel gag del programa Polònia de TV3 en què agents de la Policia espanyola i els Mossos d’Esquadra interpretaven i ballaven una versió de la darrera cançó del grup Manel, Boy band, rebatejada com a Poli band, amb el mateix estil visual que el videoclip original.

La denúncia la va presentar la Central Sindical independent i de Funcionaris per un suposat delicte d’odi i un altre d’injúries, tant per aquest esquetx musical com pel gag de l’Està passant en què es feia un símil amb gossos per satiritzar l’actuació dels Mossos en les protestes postsentència. En aquest segon cas, la Fiscalia ha acumulat la denúncia a la que ja havien presentat quatre organitzacions sindicals dels Mossos, i per la qual ja havia obert una investigació.

La denúncia del CSIF demanava la citació de Toni Soler, Magí ‘Modgi’ i Jair Domínguez pel gag dels gossos, i la de Manel pel vídeo de la Poli band, malgrat el grup no intervé en l’esquetx i el tema és una adaptació.

Fonts de la Fiscalia han explicat a l’ACN que, tot i que la literalitat de la denúncia parli del grup Manel, el que s’examinarà són els fets i qualsevol decisió que es pugui prendre serà sobre l’autoria del suposat delicte.

El CSIF argumenta que amb aquests gags els policies “veuen lesionada la seva protecció dels béns jurídics tutelats per l’honor, dignitat i no discriminació”, i que s’han produït “actes de menyspreu, descrèdit o humiliació, que inciten a l’enaltiment de la violència física o psíquica”.