La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha obert la convocatòria de subvencions estructurals per a l’edició de mitjans informatius digitals de titularitat privada en català o aranès, corresponents a l’any 2019.

La dotació és de 2.150.000 euros, un increment de l’11,86% respecte a les dues convocatòries anteriors. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 21 de juny.

Les bases reguladores de les subvencions a mitjans digitals presenten novetats pel que fa a la utilització de subdominis per part de les empreses. Aquest tipus de difusió no estava prevista anteriorment, i de fet s’exigia que el domini de la publicació no fos un subdomini.

Així doncs, la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació ha moderat aquest requisit de manera que, si bé com a regla general la publicació s’ha d’allotjar en un domini registrat a nom de l’empresa editora, es permet la utilització com a subdomini d’un domini aliè, sempre i quan la cessió quedi acreditada.

La línia d’ajuts als mitjans digitals és la quarta convocada per la Generalitat el 2019 després de les subvencions a ràdios i a entitats sense ànim de lucre i organitzacions professionals, obertes al març, i a televisions, a l’abril. Així doncs, només queden per convocar els ajuts a publicacions impreses.