Foto: Julio Díaz

L’Espai Endesa de Barcelona va acollir dimarts al vespre la 22a edició de la Nit de la Premsa i les Revistes en Català, l’acte que reconeix la tasca i la trajectòria de les publicacions dels Països Catalans.

Enguany, de nou, l’esdeveniment se celebrava amb el rerefons del delicat context per a la llengua catalana. Per això, durant la vetllada, es va remarcar el paper de les revistes i la premsa en la promoció del català, i es van reconèixer iniciatives que contribueixen a incentivar el seu ús social.

“Les revistes som la porta d’entrada a la lectura i a la cultura”, va ressaltar en la seva intervenció el president de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals, Germà Capdevila, qui va reivindicar aquest paper.

“Els qui creuen que el català té els dies comptats s’equivoquen. Hi hem sigut en els moments més bons i en els més difícils del país, i continuarem essent-hi, amb la complicitat dels lectors i subscriptors”, va subratllar.

La Nit va comptar amb una àmplia representació del sector comunicatiu del país. A l’acte també van assistir la vicepresidenta del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés; el director general de Mitjans de Comunicació, Jordi del Rio, i la directora general de Difusió, Eva Pomares.

Premis i reconeixements

Durant la Nit, a banda dels premis que s’havien anat fent públics els dies precedents a la gala, es van donar a conèixer els guardons al millor disseny editorial, que van ser per a Full de Lectura en la categoria de revistes; el setmanari 3 de Vuit en premsa, i l’Esguard en digital.

A més, per votació popular es guardonar com a millor portada La Mira en la modalitat de revista i Nova Tàrrega en la de premsa.

En aquesta edició, tal i com ja s’havia anunciat prèviament, enguany s’ha premiat com a millor publicacions Entreacte en la categoria de revistes; L’Ebre en premsa no diària; Segre en premsa diària, i Núvol en digital.

Així mateix, s’han distingit els reportatges Talp d’Estat de la Directa en la modalitat de revista; Quan la superació és l’única opció de La Comarca d’Olot en premsa, i Barcelona: la tortura del soroll de l’Ara en digital.

L’esdeveniment també va servir per reconèixer la trajectòria de les capçaleres Celsona i Descobrir pels seus 25 anys, i Església d’Urgell, que compleix 50 anys.

Finalment, també es van lliurar els guardons especials que concedeix la junta de l’APPEC: el Premi de Comunicació Televisió de Catalunya per l’aposta d’Eufòria; el Premi de Cultura a Softcatalà, i el Premi Societat a les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram